Project M - Forum

Full Version: FAQ
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Voor alle IC gerelateerde vragen die jullie hebben waarvan jullie denken dat de rest ook baat heeft bij het antwoord; stel ze hier!

Eerder gestelde vragen:

Als ik heb aangegeven een 3e jaars zoöloog ben, kan ik dan de spreuken van jaar 1 en 2, of ook van 3?
Als derdejaars zoöloog kan je spreuken van jaar 1 en 2. Je leert de derdejaarsspreuk op de zaterdag tijdens de lessen.

Wat kan de spelleiding met persoonlijke achtergrond?
De spelleiding kan met je persoonlijke achtergrond scènes en/of plot verzinnen voor bijvoorbeeld op de Academie der Toverkunsten.

Hoe beïnvloedt mijn persoonlijk achtergrond het spel?
Door een persoonlijke achtergrond te hebben uitgedacht heb je meestal meer diepgang in een karakter. Zo wordt je niet een standaard student, maar een persoon met een levensverhaal. Dit kan ook nog eens mooie momenten opleveren met je medespelers, doordat je bijvoorbeeld sterke verhalen vertelt of ineens op een hele aparte manier reageert op situaties.

Wat doet de spelleiding met de informatie uit mijn persoonlijke achtergrond?
De informatie van de achtergrond staat in een document dat alleen door de spelleiders bereikbaar is. De spelleiding leest het door en kijkt geeft hier feedback op. Daarnaast kan er hiermee persoonlijk plot worden geschreven.

Een spreuk raakt altijd, je kunt hem niet ontwijken- maar kan er wel iemand (heel dramatisch en mogelijk in slow-motion) voor springen of voor geduwd worden?
Je mag voor een spreuk springen, waardoor het originele doelwit niet geraakt wordt, maar je mag niet een ander er voor duwen/gooien. De reden is dat iemand wel door moet hebben dat ze een call wel/niet moeten uitspelen. Het zou toch jammer zijn als niemand reageert op een hele vette incantatie.

Als je aangeeft waar je woont in je persoonlijke achtergrond, kan je daarvoor de Nederlandse provincies gebruiken, of heeft Magisch Nederland een andere indeling of andere namen?
Je kan gewoon de namen van de Nederlandse provincies gebruiken.

"1993 De Witte Waterweg wordt aangelegd, waardoor snel, onopgemerkt reizen door heel (Magisch) Nederland mogelijk is." Is dat letterlijk een waterweg, als in een rivier waar je overheen vaart, of een figuurlijke waterweg waar je magisch doorheen reist o.i.d.?
Het is een figuurlijke waterweg waar je magisch doorheen reist. Meer informatie over De Witte Waterweg is te vinden op de pagina De Witte Waterweg in De spelwereld.

Is het mogelijk om een personage, nadat ze zijn afgestudeerd aan de Acadamie, door te zetten als personeel/docent op deAcadamie?
Het gaat waarschijnlijk mogelijk zijn om, nadat je bent afgestudeerd, je personage voort te zetten. Op welke manier hangt natuurlijk af van wat er in het spel gebeurd.

Wat is de +- leeftijd van een student?
De leeftijd van IC studenten loopt heel erg uiteen van 16 tot 40.

Aangezien het een 16+ en geen 18+ larp is, wat is de intensiteit die ik kan verwachten als het gaat om spel qua emotioneel niveau? 
De spelleiders doen ze veel mogelijk hun best om in te spelen op de spelers wat betreft emotionele intensiteit. Dit gaat natuurlijk ook in combinatie met je achtergrond en of je aangeeft emotioneel spel leuk te vinden.

Wat is het niveau van voorkennis dat je moet hebben al van Magisch Nederland als je begint?
Je kan met de kennis van de website en het forum gewoon meedoen, maar afhankelijk van je achtergrond is het logisch dat je meer (of minder) weet.

Wat is de leeftijd waarop je er (gemiddeld gezien) achterkomt of je magie kunt gebruiken?

De leeftijden lopen uiteen tussen de geboorte en ongeveer 40 jaar. Er zullen vast wel mensen zijn die er nog later zijn achtergekomen. Doe wat je zelf leuk vindt. Het meerendeel weet het voor hun 16e.

Als je als vrouw liever geen rokken draagt en je dus niet op een spijkerbroek terug kunt vallen, wat zijn accepteerbare alternatieven?

Stoffen broeken, pantalons etc.

Indien jouw vraag niet is beantwoord, stel deze gerust hieronder dan komt ook die vraag (met antwoord) er in.
(Alchemie eerste jaar) “Uitleg: Voor tien minuten + tien per jaar van de spreuk kan de alchemist een drank maken. Door de drank te drinken kan eenmalig de spreuk worden gedaan. Bijvoorbeeld: Giovanni wilt een genezingsdrank maken. Dit is een eerstejaars spreuk. Dit kost hem dus 20 minuten om te maken. Als Giovanni dan een wond wil genezen gebruikt hij eerst het drankje, waarna hij de spreuk kan doen. Anders kan hij ook de inhoud van het drankje over de wond gooien.” Waar staat welke spreuken bij welk jaar horen? Of verschilt dat per studie? Kan een 1e jaars alchemist dan van alle eerste jaars spreuken dranken maken na de eerste lesdag?
Een alchemist kan de spreuken van de jaren van alle andere studies die op de Academie worden gegeven. Tot welk jaar een alchemist dit kan hangt af van het jaar van de alchemist. Een eerstejaars alchemist kan na de eerste lesdag dranken maken van jaar 1 spreuken. Een tweedejaars kan dit ook, naast de tweedejaars vaardigheid. Een derdejaars alchemist kan ook dranken maken van tweede- of derdejaarsspreuken. Een vierdejaars kan dit ook, naast de tweedejaars en vierdejaars vaardigheid.
Is dit het antwoord wat je zocht?
(01-12-2018, 11:34 PM)Kirsten Wrote: [ -> ]Een alchemist kan de spreuken van de jaren van alle andere studies die op de Academie worden gegeven. Tot welk jaar een alchemist dit kan hangt af van het jaar van de alchemist. Een eerstejaars alchemist kan na de eerste lesdag dranken maken van jaar 1 spreuken. Een tweedejaars kan dit ook, naast de tweedejaars vaardigheid. Een derdejaars alchemist kan ook dranken maken van tweede- of derdejaarsspreuken. Een vierdejaars kan dit ook, naast de tweedejaars en vierdejaars vaardigheid.
Is dit het antwoord wat je zocht?

Ja, bedankt!
Zijn dingen zoals je toilettas + inhoud oc? Want bijv tandenborstel is plastic...
Toilettas e.d. zijn allemaal OC, het zou raar zijn als je niet je tanden kan poetsen.
Krijgen we voor de school begint nog een "boekenlijst"? Ik ga binnenkort naar Bicker en dacht dan meteen de nodige spullen aan te schaffen...
Er komt geen boekenlijst, maar als je boeken wilt meenemen mag dat altijd.
Als je in een witte waterweg zit kom je in een ruimte met tafels en stoelen, is deze per definitie leeg of zou je er ook andere tovernaars kunnen ontmoeten die in dezelfde richting reizen? 
En zie je je bagage nog zodat je bijvoorbeeld onderweg een boekje kan lezen?
Als je een lange reis maakt met De Witte Waterweg zou je in een ruimte kunnen komen met andere tovenaars en het lezen van een boek is mogelijk. Dingen maken, veranderen of vernietigen is niet mogelijk. Deze ruimte is slechts een betovering om te zorgen dat de reis niet gaat vervelen. Alles wat je fysiek bij je had bij vertrek heb je, compleet hetzelfde, nog bij je bij aankomst.
Pages: 1 2 3